Bártfai Judit : Tanévnyitó


Bártfai Judit Tanévnyitó című költeménye az általános iskolai tanévnyitó műsorok kezdő, kiegészítő verse lehet. Visszaemlékezteti a tanulókat a nyári szünidőre, a kalandokra, az átélt élményekre, ezenfelül előre is mutat, hiszen komoly munka vár a tanulókra a tanév során. 
Tanévnyitó
  • Gyűjtési kategória: szépirodalmi alkotások
  • Jogtulajdonos/jogkezelő: Bártfai Judit
  • Forrás: https://bartfaiversek.webnode.hu/evnyito/

Tanévnyitó

Lehullott már néhány levél, hunyorog a napsugár, indulhat az újabb tanév, az idő is tudja már. Tolltartóban újra sok szép kihegyezett ceruza, feldíszítve, ünneplőben vár újra az iskola.

Szép emlékké szelídülnek mind a nyári kalandok, a fotókon csodás hegyek, tavak, folyók és strandok. Rengeteg a nyári élmény, elmeséljük végre már, de azután mindnyájunkra újra komoly munka vár.

Jó lesz újra benyitni a megszokott tanterembe, kibámulni az ablakon, leülni a helyemre. Vár az udvar, tornaterem, faliújság, folyosó vár a pad és vár a tábla... rajta még: VAKÁCIÓ.

Sok a kérdés. Lesz új tantárgy? Ki és hogyan változott? Jön új gyerek? És új tanár? Vagy valaki távozott? Annyi minden vár idén ránk, állok én is elébe, Vágjunk bele vidáman hát az idei tanévbe!

 

Kedvencnek jelöléshez regisztrálj és jelentkezz be!